litecoin grafiek online geld verdienenWat zijn Litecoins?

Litecoin[1] is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van het opensourcesoftware dat uitgebracht is. Het is gebaseerd op de techniek van de Bitcoin[1] en lijkt hier dan ook sterk op. Litecoin is een alternatief van Bitcoin.

Op 28 november 2013 was 1 LTC ongeveer 35 euro waard. Litecoin is de op één na grootste cryptocurrency met een totale waarde van rond de 880 miljoen euro. Elke litecoin kan worden verdeeld in 100.000.000 kleinere eenheden, waarbij dus tot 8 cijfers achter de komma kan worden opgesplitst.

Litecoin lijkt veel op Bitcoin. Litecoin werkt volgens het hetzelfde systeem, met een belangrijk verschil. Het digitaal slaan van een Litecoin kost veel minder rekenkracht. Dat betekent dat het makkelijker is voor mensen met een normale computer om de munt zelf te ‘maken’.

De bedenker van Litecoin, Charlie Lee, wilde eigenlijk een virtuele munt maken, maar dan voor de massa. Er komen maximaal 21 miljoen Bitcoins, maar er mogen maar liefst 84 miljoen Litecoins worden gemaakt. Dus zegt Lee dat het niet zozeer zilver-tot-goud is, maar meer kleingeld tot groot geld. Bitcoins als je een auto koopt, Litecoins voor bij de bakker.

 

lite coin vs bit coinHoe werkt het?

Litecoin maakt het mogelijk om directe en snelle betaling uit te voeren naar elke plek op de wereld en dit zonder hoge transactie kosten en vrijwel anoniem. het is anders dan zijn broer de Bitcoin op het gebied van mining[2], de Litecoin kan makkelijk met een huis, tuin en keuken computer gemined worden. Litecoins bieden snellere communicatie (een resultaat elke 2.5 minuten gemiddeld) vergeleken met Bitcoins (een resultaat elke 10 minuten gemiddeld).

Het gebruikt -hard, scrypt-based mining wat gebruikt maakt van je CPUs en GPUs wat de meeste mensen al hebben. De Litecoin netwerk is er opgesteld om 4 keer meer geld te maken als de Bitcoin.

Één van de hoofd doelstellingen van de Litecoin is om een mining algoritme te gebruiken waarmee je gelijkt tijdig naar Litecoins en Bitcoins kunt minen.

 


[1] Munteenheid om te betalen

[2] Zoeken