Bill Gates was medeoprichter van Microsoft in 1975, werkte in 1980 samen met IBM voor de IBM-pc en lanceerde Windows in 1985. Sindsdien heeft hij hard gewerkt om het bedrijf te leiden als een van de leiders in software. Hij is vele malen genoteerd als de rijkste man ter wereld, die naar schatting meer dan $ 85 miljard dollar waard is. Via de Bill and Melinda Gates Foundation hebben ze meer dan $ 28B aan liefdadigheid geschonken en toegezegd in de loop van de tijd de helft van hun vermogen aan het goede doel te schenken. Dit succes is niet in zijn schoot geworpen.  Hierbij wil ik 10 simpele maar zeer cruciale regels van Bill Gates met je delen.

1. Wees energiek.

Bill Gates begon Microsoft met Paul Allen toen hij 20 jaar oud was. Hoewel hij niet erg bezorgd was dat het bedrijf failliet kon gaan, omdat hij geloofde dat hij over zeer inzetbare vaardigheden beschikte, had hij ook bepaalde zorgen. Zijn grootste zorg was of het bedrijf genoeg geld zou hebben om zijn werknemers te betalen, vooral wanneer sommige klanten niet in staat zijn om op tijd of helemaal niet te betalen. Daarom geloofde hij dat mensen die een bedrijf starten voldoende energie en opwinding moeten hebben om bepaalde bekende risico’s te nemen.

 

 

2. Heb een slechte invloed.

Gates nam afscheid van Harvard en stopte later bij het opstarten van Microsoft in 1975. Toen hij een kans zag en geloofde dat het eenmalig was, nam hij het aan, hoewel het op een onconventionele manier leek. Ook vocht hij hartstochtelijk voor iets of iemand waarin hij geloofde. Hij overtuigde Steve Ballmer, die hij eerder in Harvard had ontmoet, om af te studeren bij de graduate business school en bij Microsoft te komen werken. Uiteindelijk verving Ballmer Gates als CEO toen Gates aftrad.

 

3. Werk hard.

Bill Gates zei in één verschijning dat zijn werk zowel zijn dagen als zijn nachten en zelfs zijn weekends kost. Zijn dagen zitten vol met vergaderingen. ‘S Nachts nadat zijn kinderen in bed zijn, antwoordt hij op e-mails die hij overdag zou ontvangen. Daarnaast leest en schrijft hij ook e-mails in het weekend. Hij reist tevens de hele wereld over om klanten te ontmoeten en feedback te krijgen. Hij werkt het hele jaar door hard dat hij maar 2 weken buiten deze routine doorbrengt, wanneer hij niet wordt gestoord door zijn ambt. Tijdens deze 2 weken besteedt hij het grootste deel van het lezen en nadenken over de toekomst.

 

 

4. Creëer de toekomst

Hij introduceerde Windows in 1985, maar merkte op dat Microsoft al in 1983 het concept heeft bedacht. Hij geloofde dat een grafische gebruikersinterface de toekomst van personal computers was. Hij voorspelde het en het werd een realiteit. In zekere zin creëerde Gates producten die niet alleen iets beter waren dan wat concurrenten op dat moment hadden. Hij dacht aan het soort technologie dat mensen in de toekomst vele jaren zouden gebruiken. Vervolgens probeert hij die technologie beschikbaar te maken.

 

 

5. Geniet van wat je doet.

Bill Gates verklaarde in een interview dat mensen zouden moeten genieten van wat ze elke dag doen. Hij was succesvol omdat hij als hoofd van Microsoft zei dat hij graag met slimme mensen werkte en aan nieuwe problemen werkte. En hoewel ze op sommige gebieden enig succes hadden, probeerden ze er niet te veel over na te denken. Uiteindelijk nemen de verwachtingen toe of komen er nieuwe problemen. Daarom moeten mensen het uithoudingsvermogen hebben om te blijven werken. En wanneer mensen genieten van wat ze doen, kunnen ze ermee doorgaan.

 

 

6. Speel bridge.

Bridge is een populair kaartspel. Gates geniet ervan om het te spelen vanwege verschillende kenmerken. Hij verklaarde dat Bridge spelers helpt te denken en dat ze hun hele leven kunnen spelen om steeds beter en beter te worden. Hij geloofde dat elke persoon die goed is in bridge uiteindelijk ook goed zal zijn in veel andere dingen.

 

 

7. Vraag naar advies.

Bill Gates onthulde in een show dat hij meestal met een klein aantal mensen praat als hij ideeën heeft of een aantal beslissingen moet nemen, maar er niet helemaal zeker van is. Hij verklaarde dat hij naar de mensen gaat die hem echt kennen en weet waar zijn oordelen niet de sterkste zijn. Vervolgens vraagt hij deze mensen om advies, vooral over dingen waar hij misschien overenthousiast van wordt. Hij vertrouwt deze mensen die ook goed zijn in het corrigeren van enkele van deze blinde vlekken die hij heeft. Gates zei ook dat het goed is om vrienden en adviseurs aan te moedigen om die licentie te hebben om advies of correcties te geven.

 

 

8. Kies de juiste mensen.

Hij herinnerde zich dat sommige van zijn beste zakelijke beslissingen waren toen hij goede partners koos. Hij verklaarde dat het aangaan van een partnerschap met Paul Allen en het inhuren van Steve Ballmer een van de beste beslissingen is die hij heeft genomen. Hij beveelt mensen aan die je volledig kunt vertrouwen, die heel betrokken zijn, een gemeenschappelijke visie delen, maar ook verschillende vaardigheden hebben. Ze kunnen ook fungeren als een controle van jouw ideeën en beslissingen. Samen zijn met deze mensen heeft het niet alleen prettig gemaakt, maar ook geholpen om Microsoft succesvol te maken. Daarom is het kiezen van goede mensen cruciaal om een succesvol bedrijf te hebben.

 

9. Niet uitstellen.

Bill Gates verklaarde dat hij als studente altijd alleen dingen deed op het laatste moment. Hij werd bestempeld als de man die tot het laatste moment niets deed en hij vond het grappig. Toen hij zaken ging doen, ontdekte hij dat deze gewoonte een heel slechte zaak is. Niemand loofde hem dat hij iets op het laatste moment zou doen. En dus probeerde hij dit om te keren, omdat hij er nu zeker van is dat uitstelgedrag geen goede gewoonte is.

 

 

10. Heb gevoel voor humor

Hij is in sommige commercials en video’s verschenen die misschien vreemd lijken voor iemand die zijn status heeft. Het is echter duidelijk dat Bill Gates het niet erg vindt om er gek uit te zien, vooral als het om een goed doel gaat. Hij reageerde op de ijsemmer-uitdaging van Zuckerberg voor ALS-bewustzijn. Video’s van hem die zich voordoen als komische filmscènes zijn ook bekend. Hij verscheen zelfs in een commercial van Microsoft met komiek Jerry Seinfeld.

Wil je op de hoogte blijven voor de volgende succes regels? Volg ons op Facebook.