tips om jezelf te motiverenVoel je je doodmoe na je werk en kan je niet wachten om te gaan zitten in die comfortabele bank? Kortom,  je voelt je lui, toch? Wat ik heb opgemerkt is dat hoe de negatieve spiraal van luiheid gewoon uit het niets een groot deel van ons leven vastgrijpt en nooit meer loslaat. ––– Totdat we er zelf een verandering aan maken. Het begint meestal met een paar nachten wanneer je plotseling een besluit neemt om dat boek niet te lezen of om die persoon niet op te bellen. Voordat je het weet, is je hele leven hierdoor op stop gezet. Waarom? Het is eenvoudig, omdat luiheid een gewoonte is. Dat klopt, het is niets anders dan een bepaalde manier van leven dat is geprogrammeerd in onze hersenen. Maar hoe gebeurt dit, en hoe kunnen we vechten tegen de verleiding van luiheid? Hoe kunnen we doorgaan op de weg naar onze dromen? (en niet de weg naar een slechte gezondheid, lage energie en toekomstige spijt). Nou, mijn weg is een 4-stappige-benadering als ik probeer mensen te helpen. Dus met andere woorden, luiheid betekent niet voldoende energie hebben om iets te doen. Maar wat de meeste mensen door elkaar halen is over wat voor type energie we praten. Zowel de mentale en fysieke energie zijn even belangrijk en ze gaan hand in hand.

 4 Stappen van mij ‘Om Niet Lui Te Zijn’:

1.Gemotiveerd worden

First things first – tenzij u iets specifieks  wilt doen om uw tijd door te brengen (een hobby, je eigen bedrijf, het beheersen van een vaardigheid, enz.) is er geen reden om nog meer energie te hebben. Iedereen heeft 24 uur per dag en u kunt zelf kiezen wat te doen met jouw 24 uur. Als ik praat over luiheid bedoel ik “de kunst van het uitstellen of het vermijden van dingen die het meest voor u van belang zijn” dus stap nummer 1 is om duidelijk aan te geven wat je eigenlijk wilt doen. Het doen van onbelangrijke dingen zoals jezelf gewoon te druk  houden beschikt geen zelf-waarde,  dus je kunt  net zo goed gewoon liggen op de bank. Dus vraag jezelf af: Als ik 1 extra uur per dag had, waarvan ik onbeperkte hoeveelheid energie had, waaraan zou ik die tijd besteden?
Met wat voor antwoord je ook komt, laten we deze activiteit “Uw Ontzagwekkende activiteit” noemen.

2. Jezelf Dringend Voelen

Maar jammer genoeg is motivatie alleen niet genoeg. Zonder een sterk gevoel van urgentie, kan je het net zo goed in plaats van vandaag ook morgen doen … Ik deed niks totdat het echt dringend werd voor mij om mijn eigen eigen website en kantoor op te zetten  en dat er werkelijke dingen begonnen te gebeuren. Nu, 7 maanden later, heb ik meer verantwoordelijkheid, 3 werknemers en ik hou meer en meer van mijn werk. Dus hoe kan je deze urgentie ‘vinden’? Nou, dat is een heel goede vraag en mijn voorstel is om een ​​kleine fantasie oefening te doen. Het gaat ongeveer als volgt: Stel je voor dat in precies een jaar een grote verandering in je leven komt. Deze grote verandering zal de mogelijkheid om nog meer tijd te besteden aan “Uw Ontzagwekkende activiteit” voor de komende 24 maanden volledig stoppen. Vrij slecht, toch? Dus als je iets wilt creëren, is dit het moment,  anders moet je meer dan 3 jaar wachten voordat je aan de slag kunt. Met dit soort mentaliteit, kan alles dringend worden: het leren van een taal, het spelen van de gitaar of het zelf bouwen van een website.

3. Word Energiek

En om u echt te kunnen richten op “Uw Ontzagwekkende activiteit”, moet je natuurlijk wat energie hebben. Ik ga niet praten over hoe geweldig het is om gezond te eten en flink te sporten want iedereen weet dat. In plaats daarvan, wil ik gewoon mijn inzicht met u delen. Je kunt ermee doen wat je wilt, wat ik alleen wil zeggen is dat het voor mij werkt en raad u aan om het eens te proberen.
Het zit zo: Tijden zijn niet gelijk gemaakt. Ik denk dat (uit ervaring en theorie) de vroege ochtenduren veel meer waard zijn dan de avonduren. Waarom? Simpelweg, omdat je geest  in de ochtend  nog niet is bestookt met informatie uit de buitenwereld en zich daarom nog in een kalme, Zen-achtige toestand bevind. Deze focus en het vermogen om zeer productief te zijn is iets wat we diep moeten koesteren en volledig moeten gebruiken! Voorheen had ik altijd problemen met iets zinnigs te doen na het werk. Mijn geest was gewoon te moe en verstrooid. Dus neem mijn advies en probeer om 05:00 wakker te worden voor een paar dagen om te zien of u dingen gedaan kunt  krijgen. Het gevoel van rust en het feit dat u niet zal worden onderbroken met wat je doet is echt kostbaar. Ik denk dat je je zorgen maakt over vermoeidheid, maar laat me je vertellen dat als het je lukt om het een paar weken zo vol te houden, dan zal deze gewoonte je de kans geven om nog frisser wakker te worden dan je je kunt voorstellen. Het draait allemaal om 100%.

4. Voed het Terug

Ik zei in het begin dat luiheid  een gewoonte is. Dus als we willen overwinnen, moeten we het vervangen door een nieuwe, nog sterkere gewoonte. Dat is de reden waarom ik het belang van dit punt wil benadrukken. Ik heb het over het voeden van de resultaten naar jezelf en de tijd nemen om na te denken over hoe je vordert. Je wilt dit leven niet veranderen in iets wat je hebt gelezen, geprobeerd en dan vergeten, toch? Dus de manier waarop ik voorstel om te voorkomen dat je terug valt in oude gewoonten, is om gewoon 2 minuten per dag op te schrijven:

• Op welke tijden heb ik mijn luiheid overwonnen vandaag?

• Hoe heb ik dat gedaan? (denkpatronen, omstandigheden, enz.)

• Op welke tijden heb ik mijn doel overgeslagen en werd in plaats daarvan lui?

• Wat is er gebeurd? (denkpatronen, omstandigheden, enz.)

Dus met dit 4-stappige-benadering,  denk ik dat velen van ons  weer op het juiste pad kunnen treden. Het is zo gemakkelijk om terug te vallen in oude patronen en daar komen vast te zitten. Als je net begint met enige reflectie om uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom je in een situatie ben beland waar je niet vooruit kan gaan zoals je wilt, dan is dat de best mogelijke start die er is. Ik wens u veel succes en bedenk dat we allemaal kunnen verbeteren.